TPO Specificaties.

Materiaal: Thermoplastische Poly Olefine
Verwacht levensduur: 30 jaar
Kleur: Licht crème
Dikte: 1,2 mm - 1,5 mm
Bestendigd tegen: Alle weersomstandigheden, Ozon, UV straling

Omschrijving:
Alle producten op Polyolefine-basis hebben een grotere lineaire Uitzettingscoëfficiënt in vergelijking tot de traditionele PVC dak banen. Dit zou kunnen leiden tot problemen met de waterdichtheid als het dakbedekking systeem aan grote temperatuurschommelingen wordt blootgesteld. Om deze reden is de bedekking gewapend met een polyester of een glasvlies wapening waardoor het stabiel en sterk word. TPO bevat geen week maker waardoor er geen chemische scheidingslaag nodig is op bitumineuze daken of op naakte polystyreen. De rollen zijn verkrijgbaar in verschillende breedte, afhankelijk van de grote van het dak en wind belasting.

TPO word geleverd in 2 varianten:
- Mechanisch bevestigd systeem: Door middel van schroeven in de overlap word de bedekking vastgemaakt aan de ondergrond. De overlap word thermisch gelast waardoor deze volledig waterdicht is.
- Verlijmd systeem: Aan de onderkant van de bedekking zit een glasvlies waardoor het verlijmd kan worden op de ondergrond. De overlap word thermisch gelast waardoor deze volledig waterdicht is.

Copyright © 2011 Snoeks Dakdekkers